Skip to main content

© Jan van de Maat Fotografie. Alle rechten voorbehouden.

20 augustus 2021

Bob & Laure

Bob & Laure

20 augustus 2021 - Huize Rustoord, Esbeek, Noord-Brabant

Voor de bruiloft van Bob & Laure reis ik af naar het zuiden. Op slechts enkele kilometers van de Belgische grens ligt het prachtige Huize Rustoord. Deze locatie heeft alles wat je als bruidspaar maar kunt wensen, een hotel, restaurant met bar, suites, terras en dit alles ligt prachtig verscholen in het groen. Ook is er een kunstgalerie gevestigd. Nog niet eerder heb ik een locatie gezien met zoveel verschillende plekjes om foto's te maken. Na een autorit van bijna 2 uur kom ik aan in het Brabantse Esbeek.

Ik ontmoet Bob & Laure, de videograaf en de ceremoniemeester op de locatie. De ceremoniemeester neemt mij mee voor een rondje met uitleg wat er gaat gebeuren en op welke plek. Samen kijken we wat de beste aanpak is en weten we wat er komen gaat, dat is wel zo fijn! Ik start op de kamer van Laure, waar inmiddels de visagiste gestart is met de make-up. Na enkele foto's ga ik op zoek naar een mooie plek voor de trouwjurk en de verdere detailfoto's. De kleine Ivy is ook op de kamer en slaapt overal doorheen.

Inmiddels krijg ik een seintje van de ceremoniemeester dat de barbier ook aangekomen is. Ik loop mee naar buiten en kom in een ruimte waar Bob is. Zijn baard wordt getrimd en hier maakt hij zich verder klaar. Nadat bruid en bruidegom klaar zijn volgt de first look. Dit is in een van de mooiste plekjes op het landgoed, namelijk in het rhododendron laantje. Het is helemaal een soort tunnel met overal open plekken waar dus licht invalt. En op die plekken groeit weer mos, prachtig om te zien! Na de first look begint dan ook de reportage. Als deze dan veel te snel ten einde is gaat Laure naar haar kamer en gaat Bob naar de eerste gasten die inmiddels gearriveerd zijn.

Ik ga alvast naar de voorzijde van het landhuis waar alles al klaarstaat voor de ceremonie. De ambtenaar, zangeres en pianist zijn ook present en alles wordt nog even gecheckt. Ik ontmoet Laure's vader, ik ga met hem mee naar binnen naar de trap. Hier ziet hij zijn dochter voor het eerst in haar trouwjurk naar beneden komen, een prachtig moment. Vervolgens lopen zij buitenom naar Bob die al met de kleine Ivy staat te wachten. En wat is het mooi om zoveel emoties te zien tijdens de ceremonie! Er volgt nog taart & toost, we gaan nog familiefoto's maken en dan is er voor de gasten een informele borrel. Ik neem het bruidspaar nog even mee naar de oude vervallen T-Ford die ik gezien had om daar nog wat foto's te maken want dat was natuurlijk helemaal gaaf! We lopen weer terug naar het landhuis en korte tijd later begint het diner en zit het er voor mij op. Bob & Laure, nogmaals van harte proficiat met jullie huwelijk en het ga jullie goed! Ik heb echt genoten en nogmaals dank voor jullie vertrouwen in mij als jullie fotograaf.

Trouwjurk - Bruidsgalerie van de Wetering Uden
Trouwpak - Roka.nl
Visagie & hairstyling - Celine Haring
Barber - Mr. Barber St. Oedenrode
Trouwlocatie & bruidstaart - Huize Rustoord Esbeek
Babs - Jessica van Strien - Ceremonie vol liefde
Zangeres - Maureen Martens

Share
Meer weten?
Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!