Skip to main content

© Jan van de Maat Fotografie. Alle rechten voorbehouden.

Jan van de Maat
Award winning fotograaf

Jan van de Maat

Even kort voorstellen, ik ben Jan van de Maat, geboren en getogen in het Twentse Rijssen. In 2008 getrouwd met Henriëtte en sinds 2018 woonachtig in Elspeet, een dorpje midden in de uitgestrekte bossen van de Veluwe. In juli 2023 mochten we een heel groot cadeau ontvangen, onze prachtige dochter Naomi.

Mijn eerste bruiloft fotografeerde ik in 2010 en inmiddels heb ik meer dan 700 bruiloften vastgelegd. Ik werk door heel Nederland maar heb ook regelmatig in het buitenland bruiloften gefotografeerd, zoals in Canada, Zuid-Afrika, Ierland, Denemarken en Duitsland. Veel ervaring heb ik ook in het fotograferen van Syrische, Armeense en Arabische bruiloften. Op mijn bucketlist staat nog Italië, dus als jullie daar trouwen, laat het me weten! Of eigenlijk vind ik het vooral geweldig om de liefde vast te leggen als herinnering aan een prachtige dag, jullie trouwdag!

Door de jaren heen is mijn werk bekroond met diverse nationale en internationale awards, onder andere bij de Nederlandse Bruidsfoto Award (in 2019 werd ik zelfs Overall Winnaar!), Fearless Photographers, Societies of Wedding and Portrait Photographers, Wedisson en Masters of Wedding Photography. En dit jaar ben ik genomineerd voor Photographer of the year bij de Societies  in Engeland! Waarvan ik in 2017 en 2020 ook al een trofee in  ontvangst mocht nemen.

Mijn stijl wordt vaak omschreven als sprookjesachtig, spelen met licht en schilderachtig. Maar ook als classy, tijdloos en elegant. Het liefst fotografeer ik in de natuur, op een landgoed of in een kasteel. Maar ook een oude stad met mooie oude straatjes, of in een prachtige kerk of kloostergang zijn mijn favoriet.

Mijn kenmerkende eigenschap is dat ik rustig ben. En dat is mijn sterke punt op een drukke bruiloft en zeker bij onverwachte momenten. Ik weet waar nodig te sturen en let daarbij op de kleinste details. Ik probeer altijd onopgemerkt te werken tijdens de ceremonie of in stille modus te fotograferen tijdens jullie inzegening. Voor de fotoshoot van jullie beide nemen we de tijd en zorgen we voor een heel ontspannen moment. Spreekt dit jullie aan? Neem dan contact op via het formulier.